€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De leukste waterglijbanen van België en Nederland

Insider tips - Laatst gewijzigd op 29 Jul. 2024

De leukste waterglijbanen van België en Nederland

In de Aqua Mundo kun je het hele jaar door de leukste waterglijbanen bedwingen. Van rustige glijbanen voor de hele familie tot spectaculaire loopingglijbanen en wildwaterbanen. Op onze parken in Nederland en België zijn verschillende unieke waterglijbanen te ontdekken. Wij zetten de leukste voor je op een rij. Probeer ze uit, als je durft!

Rustige waterglijbanen

In de Aqua Mundo vind je veel spannende glijbanen waar je in hoge snelheden vanaf roetsjt. Maar er zijn ook veel rustige glijbanen te vinden. Dit maakt de Aqua Mundo een waar speelparadijs voor jong en oud. Laat je kleintje van een kinderglijbaan gaan, maak samen een ritje in één van de vele buisglijbanen of ga met de hele familie tegelijk van een brede familieglijbaan. Plons!

 

Een rustige glijbaan hoeft trouwens echt niet saai te zijn. Ga bijvoorbeeld eens van de reuzenglijbaan in Erperheide. Deze grote buisglijbaan is 84 meter lang en heeft vele verrassende bochten. Maar dat is nog niet alles. De waterglijbaan heeft namelijk spannende stukken in het donker, waardoor je niet precies weet welke kant je op gaat. Durf jij hem uit te proberen?

Avontuurlijke wildwaterbanen

Toe aan een beetje actie? Dat kun je krijgen! Op elk park ligt een unieke wildwaterbaan met een spannend parcours op je te wachten. Ga op volle snelheid door de kolkende wildwaterbaan, vol bochten en heuvels. Onderweg sjees je langs een decor van palmbomen en exotische planten. De wildwaterbaan is hét icoon van de Aqua Mundo. Je mag hem dus echt niet missen!

De wildwaterbaan op Park Zandvoort heeft twee routes: een snelle route en een kalme route. Beide routes zijn voorzien van verlichting - een must-see wanneer je ‘s avonds gaat zwemmen. In Het Heijderbos vind je de allersnelste wildwaterbaan, met spannende versnellingen en afdalingen. Deze moet je geprobeerd hebben! En in Het Meerdal is zelfs een glijbaan in de wildwaterbaan aangelegd. Benieuwd naar de allerleukste? We hebben hier de leukste wildwaterbanen van België en Nederland op een rijtje gezet!

Heb je stalen zenuwen? Race dan ook eens van de wildwaterbaan met een raft! In deze parken kun je ‘Wild Water Raften’ onder begeleiding van een instructeur. Liggend op een stoere raft, scheer je met hoge snelheid door de bochten en onder de waterpartijen door. Onze favoriete baan om op de raften? Dat is de wildwaterbaan in De Vossemeren. Wie zet er de snelste tijd neer?


Snelle waterglijbanen

Voor de snelheidsduivels is er ook genoeg te beleven. Zo zal de Monkey Splash in De Vossemeren je hartslag zeker opvoeren. Zoef van de glijbaan met een snelheid van 30 km per uur, draai een paar rondjes in de enorme tol en plons in het eindbad. Of stap in de Aqua Loop van De Kempervennen, de eerste loopingglijbaan in Nederland. Vanuit de lanceercabine schiet je omlaag in een vrije val met wel 50 km per uur!

 

In Het Heijderbos en Les Ardennes vind je een Duo Racer glijbaan. Dit zijn twee identieke glijbanen naast elkaar, waarmee je een spannende race kunt houden. Klaar voor de start, af! Spanning en sensatie is verzekerd als je met hoge snelheid door de bochten giert. Elke wedstrijd eindigt met een spectaculaire plons in het eindbad. Wie zet de snelste tijd neer?

Leuke bandenglijbanen

Ben je dol op glijbanen waar je vanaf zoeft in een opblaasband? Op 3 verschillende parken van Center Parcs zijn geweldige bandenglijbanen te vinden. Waag jij je aan de 154 meter lange Turbo Twister glijbaan in De Eemhof? Spring in een rubberband en maak je klaar voor scherpe bochten en topsnelheden! Of stap in een grote opblaasband van de Aqua Racer in De Kempervennen, en glij al draaiend en tollend naar de eindstreep.

 

Voor een flinke dosis adrenaline bezoek je de Turbo Tunnel in Port Zélande. Neem plaats op een grote zwemband en zet je schrap… Een krachtige waterstraal stuwt je door een lange, donkere tunnel met verschillende bochten. Je gaat omhoog en omlaag, en belandt uiteindelijk met een grote plons in het zwembad. Wat een avontuur! Wedden dat je meteen nog een keer wilt?


Onze waterparken voor waterpret in de buitenlucht!

In de Aqua Mundo is het hele jaar door plezier te beleven op de vele glijbanen. Als je een vakantie bij Center Parcs boekt, ben je dus verzekerd van wateravonturen in tropische temperaturen. Wordt het binnenkort lekker weer in Nederland of België? Bezoek dan ook eens onze waterparken op De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Meerdal, Port Zélande, De Vossemeren en Terhills Resort, voor een avontuurlijke dag vol waterpret in de buitenlucht!

 

Op De Vossemeren vind je het grootste waterpark van België. Het drijvende speelparadijs heeft meer dan 100 hindernissen, waarmee je je de hele dag kunt vermaken. Denk aan grote piramides om in te klimmen, glijbanen om vanaf te roetsjen, zigzag-vormen om overheen te rennen en grote ballen om te ontwijken. Onze waterparken zijn te bezoeken van begin mei tot begin september.

Sta je te trappelen om de waterglijbanen in de Aqua Mundo uit te proberen? Kom een dagje naar Center Parcs of boek een last minute verblijf of zomervakantie op je favoriete park.

 

Voor sommige glijbanen geldt een minimumleeftijd of minimale lengte. Check dit even voor je bezoek!