€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De 7 mooiste stranden van België

Nature - 31 Jul. 2024

De 7 mooiste stranden van België

De stranden in België zijn het bewijs dat je niet ver hoeft te reizen voor een optimaal vakantiegevoel. Aan de 70 kilometer lange kustlijn is voor iedereen een heerlijk strand te vinden. Van luxueuze stranden met prachtige boulevards tot badplaatsen waar ze nog op traditionele wijze garnalen vissen. Dit zijn de 7 mooiste plekjes aan de Belgische kust, van noord naar zuid.

Knokke-Heist

Net over de grens vind je Knokke-Heist, een van de bekendste badplaatsen van België. Aan de 9 kilometer lange boulevard vind je luxueuze strandtenten, restaurants en hotels. Strijk neer bij een van de gezellige beach bars voor een bourgondische avond tafelen. Of geniet met een drankje in de hand van alles wat je voorbij ziet komen. Het is hier ‘zien en gezien worden’, dus je kijkt je ogen uit!

 

Natuurlijk kun je ook lekker het strand op gaan voor een duik in de zee of een potje beachtennis. Hou je van kitesurfen of heb je het altijd al eens willen proberen? Dan is Knokke-Heist dé plek voor jou! De lucht wordt gekleurd door kites, en er zijn veel surfscholen te vinden. Wandelaars kunnen een bezoek brengen aan natuurgebied Het Zwin, met zijn ongerepte natuur en rijke diversiteit aan vogels en wilde dieren.


Blankenberge

In Blankenberge genieten jong en oud van heerlijk dagen aan het strand. De bruisende badplaats staat bekend om de 350 meter lange pier die helemaal de zee in loopt. Maar het is ook beroemd vanwege de vele strandtenten die er te vinden zijn - het zijn er wel meer dan 80! Neem plaats op een strandstoeltje, nip van een heerlijke cocktail en zie de zon in de zee zakken. Het leven is goed in Blankenberge…

 

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Maak een ritje op gekke fietsen bij de Lustige Velodroom: een fietsbaan op het strand. Of ga met zijn allen langs bij de zeehondenopvang Sea Life, waar je ook kennis kan maken met pinguïns, zeeleeuwen en tropische vissen. Is het een dagje wat minder lekker weer? Bezoek dan het zwemparadijs Aqua Mundo van Park De Haan, dat op een kwartier rijden en een half uur fietsen ligt.


De Haan

Als we nog iets verder naar het zuiden afdalen, vinden we de charmante Belgische kustplaats De Haan. Hier vind je het langste strand van België en de mooiste kustlijn van het land. Het plaatsje ziet eruit als een ansichtkaart, met pittoreske Belle Epoque-huizen en geen hoogbouw in zicht. Wat een droom! Er hangt een ontspannen sfeer en er is tegelijkertijd van alles te ontdekken.

 

Slenter over de gezellige strandboulevard en geniet van kunstwerken van Belgische kunstenaars. Waag je aan een lesje windsurfen of ga de zee op in een kajak. Stap op de fiets en ontdek de mooiste fietsroutes in de omgeving, met 'De Kustroute' als aanrader. Of maak een wandeling langs de prachtige Belle Epoque-huizen. Bij het historische tramstationnetje uit 1903 begint een mooie wandelroute.

 

Zin om De Haan te bezoeken? Op slechts 1 kilometer van het strand vind je Park De Haan. Begin de dag met een heerlijk ontbijt op je eigen privéterras, terwijl je de zilte zeelucht al kunt ruiken. Loop daarna zo het strand op! Wissel een stranddag af met een plons in de Aqua Mundo en ontdek ook Brugge, een UNESCO-werelderfgoedstad op slechts een half uur rijden van De Haan.

Oostende

Voor een culturele stedentrip aan het strand kun je het beste naar Oostende gaan. Dit is de grootste Belgische kuststad met verschillende stranden, waaronder een speciaal tienerstrand met volleybalnetten en een kitesurfzone. Hier kunnen kinderen en jongeren zich helemaal uitleven en nieuwe vrienden maken. Volwassenen kunnen 's avonds op stap gaan in het bruisende nachtleven van de stad.

 

Ben je dol op zandkastelen bouwen? Bewonder dan de mooiste zandkunstwerken op het zandsculpturenfestival in Oostende. Voor andere kunstliefhebbers is er ook genoeg te doen: wandel door de stad langs prachtige muurschilderingen van street artists of bezoek een van de vele galeries. Trek gekregen? Trakteer jezelf op vers gevangen vis uit de Noordzee op de vismarkt, van heilbot tot mosselen.


Strand van Nieuwpoort

Als je met kinderen naar het strand gaat, is het natuurlijk belangrijk dat de omgeving veilig is. Op het strand van Nieuwpoort zit dat wel goed. Het strand heeft namelijk al vele malen de ‘Blauwe Vlag’ ontvangen: het kwaliteitskeurmerk voor een schoon en veilig strand. Er is ook een reddingsbrigade actief, die alles in de gaten houdt. Dat is wel zo prettig met kinderen die vrolijk alle kanten op vliegen.

 

Op het prettige strand van Nieuwpoort zijn veel watersporten te doen. Breng je hartslag omhoog met een ritje waterskiën of wakeboarden, of ontdek de onderwaterwereld met een duikles. Doe je het liever wat rustiger aan? Vind een fijn plekje op een gezellig terras, wandel langs de historische panden of de rivier, of ga boten spotten in de grote jachthaven van de badplaats. Er liggen er wel meer dan 2.000!


Oostduinkerke

Hou je erg van het strand, maar verveel je je snel als je op je handdoekje ligt? Ga dan eens naar Oostduinkerke. In deze gezellige Belgische kustplaats worden de garnalen nog per paard gevangen, en jij kunt dat aanschouwen. Als het eb is, stappen de stoere vissers op hun boerenpaarden. Met het werktuig gaan ze de zee in, op zoek naar garnalen. Als de buit binnen is, kun je de vangst zelf proeven op de kade.

 

Bezoek ook zeker museumherberg De Peerdevisscher. Dit karakteristieke volksrestaurant wordt gerund door een garnalenvisser - dat wordt zeker smullen. Neem je graag je hond mee naar het strand? Goed nieuws: in Oostduinkerke is jouw trouwe viervoeter het hele jaar welkom op het strand tussen Koksijde en Oostduinkerke. Tijd voor een lange wandeling in de branding!

De Panne

In De Panne ben je helemaal 'onder de pannen'. Gelegen aan het zuidelijkste puntje van de Belgische kust, is het zo dicht bij de grens van Frankrijk dat je er zelfs naartoe kunt wandelen of fietsen. Fiets langs de kust naar Duinkerke voor een portie cultuur en historie, of verken het grootste duingebied van de Noordzeekust per voet. Zin in actie? Spring op het surfboard, ga strandzeilen of maak een rit op een paar over het strand.

 

Deze gezellige badplaats is erg geliefd bij gezinnen met jonge kinderen, omdat het strand er breed en de zee er relatief rustig is. Je hebt hier geen golfbrekers en er zijn veel douches en toiletten aan het strand te vinden. Erg handig! Als je meerdere dagen in De Panne verblijft, kun je de kinderen ook verrassen met een dag Plopsaland. Dat valt vast in de smaak. Het kunstenaarsdorp Sint-Idesbald is ook zeker een bezoek waard.


Zin gekregen in een strandvakantie in België? Boek jouw verblijf op Park De Haan en tel de dagen af... Geniet van het heerlijke strand van De Haan of verken de mooiste plekjes in de omgeving. Het park ligt in het midden van de Belgische kustlijn, en is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Blankenberge (15 minuten rijden) en Oostende (20 minuten rijden). Je kunt gebruikmaken van de kusttram, die langs de gehele Belgische kustlijn rijdt!